Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παράσταση “Μας κυκλώνουν – Θα παραδοθούμε;”.


Πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία στις 17-11-2011 η παράσταση “Μας Κυκλώνουν – Θα παραδοθούμε;” για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Ήταν μια απάντηση στο σήμερα.

Η επιλογή των κειμένων έγινε με κριτήριο την αναφορά στην περίοδο του Πολυτεχνείου, σαν αφετηρία, αλλά και το κατά πόσο ανταποκρίνονται στο σήμερα. Το πρώτο δρώμενο κατέγραψε την κατάσταση ασφυξίας και φόβου. Το μικρό εμβόλιμο με τα παιδιά του Δημοτικού θέλαμε να αναδείξει την αξία του βιβλίου και να καταγγείλει το σταδιακό εξοβελισμό του από το σχολείο, άρα της δωρεάν παιδείας. Το τρίτο έφερε στο φως αυτήν την κρυμμένη δύναμη, που σιγοκαίει πάντα στην ψυχή των ανθρώπων, που γιγαντώνεται και απαιτεί, διεκδικεί τα δίκια των αδικημένων.
Σκοπός μας ήταν ν' αντιπαλέψουμε το φόβο και τον εγκλωβισμό. Είχε τη δυναμική μιας μεγάλης ομάδας 35 ατόμων, με τον εξαιρετικό συνδυασμό μαθητών και ενηλίκων και την ομορφιά της πολυχρωμίας ενός μωσαϊκού. Έδωσε την ευκαιρία και τη δυνατότητα στο κάθε άτομο και στο σύνολο, να εκφράσει αυτό που νοιώθει από την σημερινή κατάσταση. Κατονομάσαμε αυτό που συμβαίνει, το καταγγείλαμε και διεκδικήσαμε κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατία.
Η ομάδα συνεργάστηκε άψογα και για δυο μήνες δουλέψαμε πολύ για το καλύτερο αποτέλεσμα. Το κέρδος ήταν μεγάλο για όλους μας. Οι ενήλικες ξαναβρήκαν το ξεχασμένο παιδί μέσα τους και τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δείξουν τις χάρες και τα χαρίσματα της ηλικίας τους.
Κι εγώ είχα για άλλη μια φορά, στο τέλος περίπου της σχολικής μου σταδιοδρομίας, την ευκαιρία να χαρώ κάτι μεγάλο, ωραίο και δυνατό. Τους ευχαριστώ όλους για το εξαιρετικό αποτέλεσμα, ήμασταν συνδημιουργοί και τους εύχομαι αυτή τη δύναμη να τους συνοδεύει στη ζωή τους και να νικούν κάθε φόβο.
Τέλος ευχαριστώ το ΔΗΠΕΘΕ για την πολύτιμη στήριξη, τη Διεύθυνση του 1ου ΓΕΛ και την ΕΛΜΕ Κοζάνης.
Γκουτζιαμάνη Γιάννα
φιλόλογος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου